domingo, 28 de septiembre de 2008

Maternitats

Feia molt temps (massa) que no escrivia res aquí al blog, potser perquè no acabava de tenir clar quin tema tractar (m'havia plantejat varies pel·lícules, llibres, obres...) però avui he vist una cosa que no vull deixar de recomenar-vos.

Es tracta de l'exposició fotogràfica "Maternitats", del fotoperiodista Bru Rovira, que es pot trobar al CaixaForum fins el 12 d'octubre. Consisteix en un seguit de fotografies de mares d'arreu del món amb els seus fills, totes en un context de situació adversa ja siguin guerres, fam, malalties... Però l'autor descobreix que per sobre de tot això, per moltes coses que ens puguin separar d'aquesta mare del Senegal que fa un petó al seu fill, tots tenim un punt en comú: la relació íntima, personal i única que ens lliga a la nostra mare com mai estarem lligats a ningú. Com un punt de llum, o un tresor que cada un de nosaltres, siguem d'on siguem i pensem el que pensem, tenim dins nostre.

Aquest seguit de fotografies es van publicar per primer cop al Magazine de la Vanguardia, i després es van exposar en diverses escoles on els nens l'han acabat de completar, afegint dibuixos, comentaris, i la seva pròpia interpretació de cada imatge. El resultat és sorprenent i realment emotiu.

L'exposició és molt breu, situada a la Sala 1 del centre, però val molt la pena passar-hi uns minuts. A més, les fotografies van acompanyades d'unes pantalles de televisió amb auriculars, on s'explica la història de cada una de les dones fotografiades.

En conclusió, un preciós retrobament amb els nostres origens personals, i una mirada humil al món.

1 comentario:

SuEn dijo...

torno a estar aquiiiiii! xDD
el bru rovira és genial! quin periodista! sisi.
petooo